Nagovor direktorja

Tovarna meril Kovine d.d. sodi med pomembne evropske proizvajalce kovinskih meril za gradbeništvo.

Podjetje ima bogato, preko 100-letno tradicijo, na katero smo še posebej ponosni. Zavedamo se, da tradicija za nas pomeni konkurenčno prednost, ki jo znamo izkoriščati. To je tudi dodatna garancija za kupca, da je dobil tehnološko in kakovostno dovršen izdelek, ki izhaja iz izkušenj in inovativnosti skozi dolga leta našega razvoja in sodelovanja s končnimi porabniki.

Razširitve poslovnih in proizvodnih prostorov so nam omogočile hitro rast proizvodnje in prodaje. Uredili smo proizvodnje linije, izboljšali logistiko in posodobili tehnologijo. Prodajo vsako leto širimo na nova tržišča in pridobivamo nove kupce. Skoraj 90 % proizvodnje izvozimo v preko 40 držav sveta. Tudi domače tržišče priznava našo kakovost in tudi na tem tržišču dominiramo.

V širokem proizvodnem programu, kjer so naš paradni konj vodne tehtnice – libele, smo uspeli uveljaviti pri mnogih kupcih lastno blagovno znamko ter doseči prepoznavnost proizvodov Tovarne meril Kovine, d.d.. Pri tem programu celotno tehnologijo in proizvodne procese v popolnosti obvladujemo na enem mestu, to je v lastni tovarni. Pomembno je, da so naši proizvodi priznani med profesionalnimi uporabniki in prednostno za njih razvijamo nove proizvode.

Ponosni smo na lastni razvoj in proizvodnjo merilnih pleksi libelic ki jih, za razliko od mnogih svetovnimi proizvajalcev vodnih tehtnic, izdelujemo sami. Ta kakovostno in tehnološko zahtevni program nenehno razvijamo in dopolnjujemo. V proizvodne procese smo vgradili optične, elektronske in računalniške kontrolne naprave, brez katerih zahtevnih merilnih standardov ne bi dosegli.
Sama narava naše proizvodnje je vezana na kakovost. Ta je vgrajena v celotni poslovni sistem in podprta s standardom kakovosti ISO – 9001/2015, certifikacijske hiše Bureau Veritas.

Naše izdelke odlikuje kakovost in dolga življenjska doba. Tržišče je omejeno, prisotnost konkurence, še posebej cenejše iz vzhoda pa vedno večja. Družba je s svojim proizvodnim programom močno prisotna predvsem v državah zahodne Evrope. Prav zato so naše tržne aktivnosti pospešeno odvijajo tudi na področju vzhoda in drugih področjih. Poleg več samostojnih nastopov na različnih mednarodnih sejmih redno razstavljamo na osrednjem evropskem sejmu Practical world, v Koelnu.

Naša prednost se kaže v razpršenosti prodaje in prilagodljivosti različnim zahtevam kupcev. To nam daje večjo mero tržne varnosti. Znamo izkoriščati naše prednosti pred konkurenco, kar se kaže tudi v konkurenčnih cenah, hitri odzivnosti, kratkih dobavnih rokih in veliki prilagodljivosti. Ocenjujemo, da je naš tržni delež na področju programa vodnih tehtnic v evropskem prostoru zelo pomemben.

Proizvodnjo kljub težkim gospodarskim razmeram, tudi v tem poslovnem obdobju povečujemo. Za prihodnost smo si zastavili ambiciozne cilje, ki so za vodstvo podjetja in sodelavce izziv.

Z novimi programi, na področju merilnih orodij za gradbeništvo, želimo ostati med vodilnimi proizvajalci vodnih tehtnic in ostalih programov v Evropi. Prisotnost na svetovnih trgih pa še povečati.

Direktor:
Rudolf Franc VEROVNIK

Kakovostna merilna orodja že od leta 1904

123movies